perjantai 29. kesäkuuta 2012

Eka verijälki

Keskiviikkoaamuna käytiin tekemässä kolmelle tollerille verijäljet. Aurinko paistoi ja hiosti olla pitkissä vaatteissa, mutta kun niitä itikoita oli niin maan mahottomasti. Oltiin reippaita ja jäljet saatiin tehtyä n. tuntiin.

Torstaiaamuna pakattiin autoon kaksi tolleria, Nea ja kylässä oleva mieheni sisko ja hänen 2v. tyttönsä.
 Ensin Sabi pääsi jäljelle ja mie lähdin keräämään merkit talteen ja ottamaan kuvia ja samalla näin sitten, miten koira siellä metsässä menee.
Tuumailutauko
Toisena vuorossa oli Sissi. Ensin mentiin yhdessä (mie pidin valjaista kiinni) jäljen alkuun. Sissi alkoi jo luonnostaan haistella kohtaa, missä sieni oli veretetty ja verta vähän roiskittu. Ja se lähti sitten jälkeä eteenpäin luontevasti. Minun ei tarvinnut tehdä mitään, kehuin vain kun Sissi eteni jäljellä.

Sissi otti vainun maasta, kulmat meni hyvin ja Sissi kulki aika tiukasti nenä maassa jälkeä pitkin. Vähän se meni varovasti, kun se ei oikein tiennyt että mitähän tästä hajusta seuraa. Yhdessä vaiheessa Sissi jäi juomaan ojasta ja kerran kävi pissillä, mutta mikään tuollainen ei haittaa, koska riittää kun koira hoitaa jäljen 45 minuutin sisään. Parissa kohtaa Sissi jäi vähän katselemaan minua, että "mami, mitä mä nyt tekisin" ja mie vain koitin katella kuusen latvoja, että koira tekee ratkasunsa itse. Ja hyvin se sitten homman hoiti kotiin! Jäljen päässä oli jäniksen nahka päineen, Sissi sitä haisteli ja sitten kun vähän leikitti, niin otti jopa suuhunsa. Loppujen lopuksi sille jäi palo siihen nahkaankin ja kaihoisasti katseli sen perään, kun nahka vietiin vikan koiran jäljelle.

Tästä harrastuksestahan tykkää. Myös.
Sissillä todistettavasti riista suussa, ainakin hetken ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä tähän ajatelmasi ja hajatelmasi