tiistai 26. kesäkuuta 2012

Agility: muurin ja pituuden kertausta ja ponnistustreeni

Eilen agilityssä me pääsimme kelpien ja kääpiöpinserin kanssa aloittamaan hypyn ponnistustreenistä. Kuulema monesti agilityradalla hyppyesteitä on n. 80%, joten ei ole aivan samantekevää millä tavalla koira hyppää esteen yli. Koiran olisi hyvä käyttää paljon takapäätään ponnistaessa ja olisi hyvä että takajalatkin hypyssä olisivat taaksepäin eivätkä koiran alla.

Kuva: http://www.netikka.net/care_bears_kennel/kooste.htm

Sissillä ei hirmuista ongelmaa ollut hypyissä, mutta aina on parantamisen varaa ja paremmin se alkoi hyppyjen myötä sitä peräänsä käyttää. Eli esteenä oli aika matala nouseva okseri (samankaltainen kuin netistä löydetyssä kuvassa) ohjainrimoineen ja koira jätettiin tietyn matkan päähän (taisi olla jtn 3 jalan mittaa) istumaan esteen (ja tuon kapean poikkiputken) eteen.

Namialusta sopivan matkan päähän ja koiralle käsky, kun se katsoi alustalle, niin hypystä tuli suora.

Ensi viikolla ponnistustreeniä vissiin kahdella hypyllä.

Sitten vaihto ja pituuden ja muurin kertausta. Pituus meni Sissillä ongelmitta ja tosi hyvin irtosi esteelle ja liihotteli yli, olisikohan pituutta ollut about 1 metri. Harjoitukset pari kertaa molemmin puolin.

Muurilla itse epäröin, että näinköhän Sissi pääsee edes maksi-muurin yli, mutta hyvin se meni. Itse meinasin vain juosta päin estettä. Yhdellä hypyllä Sissi sitten kaahotti ja pudotti palikat muurin päältä. Otettiin sitten vielä kerta, ettei jäisi päällimmäiseksi huono harjoitus. Sittenpä Sissi loikkasikin niin komean hypyn, että ei oltu Sissiltä ennen nähty. Enää en olekaan huolissani Sissin maksiudesta, kun se näytti rahkeensa! :)
Tänäänkään ei sitten menty raunioille, kun meille tuli vieraita ja grillaamaan lähteminen jäi aika myöhäiseksi, eli en olisi ehtinyt syödä. Eikä siellä vissiin tänään olisikaan ollut virallista vetäjää.
 Huomenna sitten mennäänkin Nean kanssa tekemään verijälki yhden noutajaihmisen luokse ja torstaina sitten koirien kanssa. Sissin eka verijälki <3
Lauantaina sitten pitäisi esitellä noutajia Ilomantsin Möhkössä, ja asialle en ole pitkään aikaan uhrannut ajatustakaan. Pitää kehitellä jotain näinä päivinä. Tervetuloa vaan kaikki moikkaamaan meitä sinne, tutustumaan noutajiin ja muihin metsästyskoiriin sekä Pohjois-Karjalan kennelpiirin nuorisojaostoon, johon muuten *vink vink* tarvittaisiin uusia aktiivisia nuoria! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä tähän ajatelmasi ja hajatelmasi