keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

Agility, rauniot ja tokoilua

Siinäpä jo otsikossa - paljon olisi aiheita, joista kirjoittaa. No aloitetaan maanantain agilitystä..

Matkalla agi-hallille jo haukottelin miljoonasti ja oma vire oli aika heikko. Olimme ulkokentällä ja jakaannuimme taas samoihin porukoihin kuin edellisilläkin kerroilla. Mentiin eka putkelle ja siellä mie olin vähän nukuksissa. Koira juoksenteli muutamaan otteeseen ohi, mutta enemmänhän niitä onnistumisia oli. Aloitettiin U-mallisesta putkesta ja lopuksi se vaihdettiin loivaan S-putkeen.

Toisena oli uusi este, muuri. Sen Sissi jo hoksasikin heti ja muutaman kerran jälkeen sain sen irtaantumaan esteelle yksinään. Yhtään kertaa ei kiertänyt eikä ottanut tukea esteestä, mitä jännäsin.

Nea sai sitten miut houkuteltua sinne raunioillekin tiistaina. (Löysin yhden blogin googlettamalla, missä on hyviä kuvia alueelta. 3.kuva on harjoittelualeelta, tuolla perällä olevissa kasoissa pyörittiin!) Paikalle tuli tosi paljon koirakoita (varmaan 10 koiraa), kuulema harvinaisen paljon.  Kaikki ihmiset olivat tosi mukavia ja avoimia ja helppo oli olla kun siellä oli vielä Nea ja Jennikin.

Sissin vuoro oli aika pian ja tehtiin namirinkiä, millä ilmeisesti aina aloitetaan uusien koirien kanssa. Eli ihmiset menivät istumaan eri puolille raunioita ja kaikilla oli herkkua. Vuorotellen ihmiset kutsuivat Sissiä ja sitten antoivat herkkua. Tässä harjoituksessa nähtiin, kuinka Sissi liikkuu kasoilla ja sitten sosiaalisuutta ihmisiä kohtaan. Ja Sissihän RAKASTI kaikkia - kaikki halusivat sen luokseen ja antoivat herkkuja ja rapsutuksia!!

Seuraavaksi tehtiin peräänajo ja ukkeliksi meille rupesi Jenni, joka juoksi sitten aika lähelle ja näkyvään piiloon ja teki sieltä vielä haamun, eli kurkkasi sieltä piilosta niin että koira näkee. Sissihän lähti kuin hauki rannasta, sinne minne Jenni meni. Eka se oli ollut että "HÄH? Tännehän se meni!" ja sitten se hoksasi katsoa alas renkaaseen ja *tadaa*!
Sitten tehtiin toinen peräänajo vielä Haukkulaakson vanhalle saunalle eri "ukolla" ja suoraan se Sissi sinnekin painatteli. Siihe oli hyvä lopettaa ja viedä koira autoon Riinan seuraksi.

Saimme kaikki koirat käytyä läpi n. 2½ tuntiin ja lopuksi vielä kokeiltiin niitä ketteryysesteitä; keinua, tikkaita, putkea ja siltaa, joka huojuu kahden putken pätkän päällä. Käveltiin myös kattopelleillä ja metalliverkoilla ja Sissistä oli ällöttävämpää vesi niiden päällä, kuin niistä lähtevä ääni. :D
Kyllä miusta tuntuu että tiistait tulee vietettyä siellä kaivon- ja traktorinrenkaissa etanoiden ja hämähäkkien seurana :) Haukkua vaan voisi alkaa harjoittelemaan kotona - siitä tulee haastavaa!

Sissin ajattelin siruttaa ja rekisteröidä kennelliiton FIX-rekisteriin, jotta päästäisiin ehkä jotain joskus kisaamaankin. Ollaanhan me vähän myöhäisherännäisiä, kun Sissikin on nyt jo 3v., mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Toisen koiran kanssa sitten aloittaa jo heti alusta kaikkiin koiraharrastuksiin mukaan suoraan ;) Alan nyt nimittäin innostumaan ihan oikeasta TOKOsta!

Tänään otin läheisellä hiekkakentällä/-parkkiksella seuraamista hihnassa ja ilman hihnaa. Sissillä oli ensin vähän "olen narun jatkeena"-seuraamista, mutta pienet herättelyt hihnalla, käännökset ja lihaliuskat nostivat kummasti motivaatiota (ja katsekontaktia). :D Sitten hihna pois. Ensin se huilusi metrin edellä, sivussa ja jäljessä, mutta imutin sitten herkulla ja sitten se alkoi olla kohdillaan. Lopuksi ei tarvinnut imuttaakaan ja kontakti oli hyvä :)

Aloin kokeilla liikkeestä maahan menoa niin että jäin viereen ja Sissi meni ekalla kerralla ja ekalla käskyllä. Tein näitä pari ja sitten kokeilin matkan jatkamista suoraan ja mitä ihmettä? Sinne se jäi napottamaan ekalla käskyllä, ihan kuin oltais ennenkin tehty ja enemmänkin (Kaakon Noutajien kentällähän tehtiin kerran pari ihan helppo-versioita) :) Uuu! Tein näitäkin pari ja lopuksi PALJON leikkiä pallolla. Ihana Sissi -koira-mussukka! <3

3 kommenttia:

  1. Ystävä rakas, pakko päästä pätemään :)) Toko ja tottis on kaksi aivan eri asiaa ;) Huippua, että ootte innostunu!! Mie semppaan teitä täysillä :)

    VastaaPoista
  2. Aijaa, enpä tiennytkään. Luulin, että rakkaalla lapsella on monta nimeä :D Mitäs eroa niillä sitten on?

    VastaaPoista
  3. Pakko oli googlettaa. Taidankin korjata asian.

    VastaaPoista

Jätä tähän ajatelmasi ja hajatelmasi