lauantai 14. heinäkuuta 2012

Tämän viikon koirailut

Maanantain agilityssä meillä oli muuri + hyppy ja toisena hyppy + putki + hyppy. Sissi oli ihan ihme tuulella. Kun oli sen vuoro, se ei kuunnellut juurikaan, meni kentällä miten huvitti, välillä nenä maassa.

Esteillä se kiersi muurin joka kerta, kunnes se vaihdettiin medi-muuriin, mutta seuraavaksi se sitten alitti hypyt. Ihme meininki ja tällä kertaa en edes syytä itseäni. Luulen, että kouluttajat ja treenikaverit ois kyllä huomanneet niin rupusen ohjauksen, mikä koiran olisi saanut noin pieleen, ja huomauttaneet siitä. Saatiin yhteensä varmaan 2-3 onnistunutta suoritusta, mutta onneksi edes ne. Ja saatiin jopa päätettyä onnistuneisiin, mikä on pääasia. Juoksuja vähän luulen saapuvaksi, samanlaisia "hälläväliä, teen mitä teen"-oireita sillä oli ennen viime juoksujakin. Laskelmieni mukaan sillä pitäs tullakin juoksut kutakuinkin tämän kuun lopussa.

Tiistaina mentiin taas raunioille. Oli todella hyvä tuuli emmekä edes tallaanneet kasoja (eli ei käyty viemässä sinne hajuja). Sissille otettiin etinnät niin, että Sissi näki "ukoille" namirasioiden antamisen ja myö lähdettiin kiertämään lähetyspaikalle tuulen alle. Sissi sai hajun ja löysi molemmat ukot sujuvasti, innokkaasti työskennellen.
Suorituksen jälkeen harjoittelin Sissin kanssa pöytiä sekä siltaa. Putkeakin se meni, melkeinpä jo palkinnoksi :D Lopuksi otettiin 6mm starttipistoolilla 3 paukkua. Sissi ei ollut juuri moksiskaan laukauksista. Katseli lähinnä, että mistä se sorsa tippuu :D


Torstaina sitten kävimme lenkillä kolmen ihmisen ja neljän noutajan voimin + musta lammas Riina Karhushärven seudulla. Alkuun otettiin taas paikkamakuuta ennen lenkkiä. Lenkin aikana vähän mietittiin myös Lappeenrannan tolleritoiminnan kehittämistä tai pikemminkin kuolleista herättämistä. Kuvia lenkistä tulee, kunhan saan kuvia Nealta (omasta kamerasta loppui virta heti paikan päällä :/ ) Matkalla syötiin metsän marjoja; metsämansikoita ja mustikoita. Mansikat olivat niiin makeita!! <3 Lenkin päätteeksi koirat olivat rapaisia ja väsyneitä. Riinä lisäksi kakkainen. :D Tuli myös ostettua Kaakon Noutajakoirayhdistyksen edustus-T-paita.



Täällä se on jossain..
Ensin työt, sitten palkka
Perjantai-iltana muiden hummaillessa mm. Ilosaarirockissa, päätimme lähteä vakioporukkamme Nean ja Jennin kanssa ulos. Raunioille siis tiemme vei, kun Nea sai raunioiden puomin ja mökin avaimen lainaan. Otimme kaksi ukkoa erikseen joka koiralle, paitsi Riinalle, koska se oli menossa hakuun sunnuntaina. Oli kevyt tuuli taas samasta suunnasta kuin tiistaina ja käytiin tallaamassa kasat.

Sissi oli ekana vuorossa ja otettiin ensin yksi ukko eli Jenni ystävällisesti pujahti traktorin tm. työkoneen renkaisiin. Sissi ottikin vainun kivikasan päästä ja juoksi sitä pitkin oikealle luukulle. Seuraavaksi meni Nea eri piiloon ja lähetin Sissin samasta paikasta kuin aiemminkin. Olimme suurinpiirtein samalla linjalla ja Sissi lähtikin innokkaasti etsimään, kävi vähän meidän kangaskasseillakin asti, ja sitten lähti alemmille kasoille joita emme edes tallanneet. Aloinkin itse kävellä sellaisen kasan taakse, mistä haju tulisi Sissille suoraan nenään ja siitäpä Sissi jo hoksasikin ja löysi piilolle. Nea palkkasi ja lopuksi otettiin vähän haukutusta piilolla.

Sano, niin saat palkan
Sitten vuorossa olivat Rommi ja sen jälkeen Sabi. Niiden jälkeen otettiin ketteryysesteitä (silta, pituus, tikkaat, keinu ja tietenkin putki) ja yhdessä vaiheessa Sissi taas otti "ei korvia, ei korvia"-vaiheen päälle ja lähti viipottamaan mihin lie. Muutama kunnon karjaisu, niin tulihan se sieltä. 

Putki
Lopuksi otettiin taas ampumista, mie olin ampujana koska Sissi kestää parhaiten laukaukset ja sidoin vaan Sissin kiinni. Yritin saada 9mm toimimaan, kuun tiistaisissa treeneissa joku sai siitä yhden osan irti eikä se toiminut, mutta otin sitten lopuksi 6mm. Ammuin tällä kertaa lähempää kuin tiistaina ammuttiin. Sissi vain katkaisi loilotuksensa, Riinaa oli lähinnä jännittänyt minä ja Rommi oli aika paniikissa, varsinkin miut nähdessään. Lopuksi saatiin Rommi palautumaan pallolla leikkimällä omaksi itsekseen ja miustakaan ei toivottavasti jäänyt sille traumoja. :)




Ketteryyttä ohjaajillekin? Sabi piti siitä huolen pudottamalla pallon piilon perimmäiseen koloseen.

1 kommentti:

Jätä tähän ajatelmasi ja hajatelmasi