maanantai 16. heinäkuuta 2012

Agilityn 9. kerta

Tänään oli agilityn alkeiden osa I:n toiseks viimeinen kerta. Ja kertaakaan ei olla oltu poissa!. On se kyllä niin kallis kurssikin, että en raaskinut edes lomaviikolla lähteä Pohjois-Karjalaan mm. sen takia, ettei agility jää välistä.

Tänään oli onneksi sisähallivuoro, koska tänään satoi ja LUJAA! Lämmittelylenkilläkin kastui aivan märäksi, onneksi olin varustautunut DryMaxx- ja GoreTex-vaatetuksella, joten ei haitannut. Hallissa sisällä oli vain mieletön meteli, kun kaatosade rummutti peltikattoa. Ei siellä kuullut edes ohjeita tai jutella, ellei seissyt aivan vierekkäin. Mutta kaikkien koirat toimivat tosi hienosti sellaisessakin tilanteessa.

Tänään oli vain yksi kouluttaja paikalla ja hänen opastuksessaan mentiin hyppy + kaareva putki  + hyppy. Meillä meni eka hyppy ja putki loistavasti, mutta taas Sissillä alkoi tökkimään toisella esteellä ja tapasi juosta sen ali. Loppujen lopuksi saatiin taas hyppäämään yli, kun laitettiin medi-muuri esteen alle :D Sitten mentiin toisinpäin, jolloin jälkimmäinen hyppy olikin jo kuitenkin 50 cm ja Sissi meni suit sait vaan.

Itsenäisesti vuoroa odottaessa saimme sitten harjoitella pussia ja hypyltä ohjaamista kaarevaan (C-muotoiseen) putkeen molemmin puolin (myö ei Sissin kanssa ehditty kylläkään kuin vain yhdeltä puolelta).

Oppitunti saatiin myös takaleikkauksesta eli koira lähetetään hyppäämään esim. vasemmalta puolelta  ja koiran mennessä esteelle/suorittaessa estettä ohjaaja vaihtaakin puolta koiran takana (koko ajan esim. kehuen, ettei koiralla mene pasmat sekaisin, kun oletkin yhtäkkiä "väärällä" puolella, millä olet ollut alussa).
Näissä omissa liikkeissä tulee varmaan olemaan pahimmat ongelmat tulevaisuudessa ;)

Mie otin tänään kameran treeneihinkin mukaan, mutta se oli mukavasti autossa koko ajan. Jos sitten ensi viikolla ois kaunis sää, kun ollaan ulkokentälläkin, niin saisi hyviä kuvia. Paitsi jos Sissi toheltaa, niin se niistä hienoista ja lennokkaista agilitykuvista! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä tähän ajatelmasi ja hajatelmasi