tiistai 16. huhtikuuta 2013

Epiksien medi-mölli


Kellä herkut, niin sitä kannattaa totella
8.4.2013 maanantaina oli agilitytreenien paikalla Lappeenrannan agilityurheilijoiden epäviralliset agilitykisat (miehelle koitin selittää että on Lau:n omat epikset ja Sissi on medi-mölli :D).

 Itse en päässyt osallistumaan Sissin kanssa, kun kroppa ei anna enää juosta, mutta asia ratkesi niin että Nea ohjasi Sissiä, sillä Nean oma koira Riina vietti vielä toipilasaikaa agilitystä.

Sissi ilmoitettiin mölli-luokkaan medi-radalle, koska edellisenä perjantaina sitä vielä mittailtiin Leenan kanssa Sissiä (Sissi oli harjoittelemassa yhteistyötä Nean kanssa) ja yllättäen se olikin ihan heittämällä medi-kokoa :-o Mitä ihmettä? Mutta hyvinkin voi olla, että kun se on laihtunut agilityn aloittamis-ajasta aika paljonkin, että rasvat on kadonneet sä'än kohdalta (ja muualtakin) :D Täytyy pyytää sitten tuomaria mittaamaan, kunhan on joskus virallisten kisojen aika.

Nean ja Sissin suorituksesta on vain video, jota mie onneton en saa kamerasta koneelle! En tiedä onko vika kamerassa, koneessa vai käyttäjässä - veikkaan vahvasti sitä viimeisintä! :D Tunnelma-kuvia kuitenkin odotteluajalta.

Rata meni aika kivasti siihen asti, kunnes piti puomilta mennä puomin alla olevaan putkeen. Sissi tökki ja oli sitä mieltä, että varminta on mennä ottamaan puomin kontakti uudestaan :'D En muista, tekikö se sen vielä montakin kertaa. Lopulta homma meni putkeen ja rata jatkui. A:n jälkeen oli hyppy pyörityksiä, niin Sissi kävi  sitten siinäkin välissä töröttämässä A:n kontaktilla. *huoh* Loppurata menikin sitten edelleen hyvin ja neljästä medi-koirakosta Nea ja Sissi sijoittuivat toisiksi! Ei hassummin :) Tuomari oli sanonut Sissistä että "ihana vauva". Nea oli vaan vastannut "Öö.. On tää jo 3-vuotias." Niinpä niin, töhöttäjä tolleri.

Lähtökuopissa
Mutta nyt ainakin tietää, että palkkaan enää kontaktille silloin kun olen pyytänyt ja sinne ei saa enää rynnätä ominpäin "vapaallakaan hötkytessä". Ja lisää haltuunottoa kesken radan.

Tiistaina lähdin myös pitkästä aikaa Kaakon Noutajien kenttäkoulutukseen. Mentiin toko-ryhmään, jossa harjoiteltiin jääviä (ihan unohduksissa!!) ja tunnistusnoutoa. Päästiin jopa niin pitkälle, että se hajustettu palikka oli kasan vieressä ja sieltähän se tuli tosi kivasti ilman epäröintejä miulle. Tosin välillä Sissillä oli sikari-ote (palikka pitkittäin suussa), mutta periaatteessa se ei ole mitenkään hylkäävää. Oli myös noutoa kapulalla. Metallia Sissi ei suostunut ottamaan, joten sen kapulan kanssa lähinä leikittiin, mutta puukapulalla tehtiin sitten kunnon noutoa eteen asti ja se meni hyvin. Välillä Sissi meinasi varastaa, mutta koira ruotuun eikä päästä hakemaan. 

Viime perjantaina  käytiin hallilla ottamassa jopa tokoa. Otettiin paikkamakuuta ja -istumista ja nekin oli vähän unohduksissa (miksei muka voi tulla miun perään tai mennä leikkimään vieressä olevan Riinan kanssa?). Lisäksi myös merkkiä (Sissi jäi merkin sivuun.. :/ ) ja hyppyä, jossa Sissi oli aivan hämillään että nyt pitäisikin jäädä seisomaan sinne taakse. Este kuitenkin oli agilityn hyppy, joten ei ihmekään jos pienen koiran pää menee sekaisin.

Sunnuntaina käytiin Sissin kanssa esittelemässä työkaverille ja hänen perheelleen, millainen on tolleri. Heillä on kova koirakuume, rotu ollut vähän hakusessa, mutta yhdeksi varteenotettavaksi vaihtoehdoksi noussut novascotiannoutaja. Heiteltiin tunti frisbeetä heidän takapihallaan, juteltiin samalla. Saivat myös teetättää temppuja Sissillä. Sitten kahviteltiin kahdestaan työkaverin kanssa, koska Sissillä oli kyllä kokoajan seuranpitäjiä ja oli oltava valokuvauksen kohteena. Oli illalla väsynyt koira ja työkaverin perheen koirakuume kasvanut uusiin sfääreihin. :)

Tänään mennään vielä kevään viimeiselle Kaakon Noutajien kenttä-kerralle, kun luvassa on mm. flyballia. Katsotaan, muistaako Sissi enää siitäkään mitään.
Odotellessa piti kiljua, varsinkin kelpieille

Maatalousnäyttelyn palkintosika?

"suloinen vauva"
 Käytiin eilen hakemassa avaimet meidän uuteen asuntoon - omakotitaloon Saimaanharjulla. Vietiin ensimmäinen pikku-kuorma ja ajattelin, että otetaan myös Sissi tutustumaan uuteen kotiin ettei tule ihan taas järkytyksenä muutto koira-paralle. Lappeenrantaan muutettuammehan Sissi oli jopa verisellä ripulilla melkein viikon, joten on se aika herkkis-tapaus.

Ja palkintopallilla! 
Sissi haisteli innoissaan pihaa ja kävi jo merkkaamassa sen omakseen  kasalla kakkaa.
Sisällä nenä kävi hullun lailla ja se juoksi kaikki huoneet läpi. Yläkertaan on jyrkät portaat, joita Sissi kiipesi puoleen väliin kunnes keksi, että sitä pelottaa. Koiraa, joka syksyllä kiipesi tikkaita pitkin hirvitorniin. Yläkerta käytiin läpi yhtä tiukasti, mutta alaspäin ei Sissi suostunut tulemaan ensimmäistä porrasta pidemmälle.

Pihalla ajattelin aidata yhden sivustan talon nurkalta, mistä helposti livahtaa tielle, jossa ajetaan aika kovaa. Sissihän viettää aikaa varmaan pihalla vain meidän ollessa ulkona myös, niin en näe tarpeelliseksi (lue: ei ole rahaa) aidata koko pihaa. Ainakin nyt tuntuu siltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä tähän ajatelmasi ja hajatelmasi