sunnuntai 12. elokuuta 2012

Sunnuntain sulosoinnut

Hip hei, virallinen koirien irtipitoaika on alkanut 10.8 kyyhkyn metsästyksen ansiosta!

Eilen tajusin, että kun kerran mekin viikon päästä lähdetään metsälle, niin varmaan pitäisi vähän treenatakin. Laitoin hätäpäissäni Facebookissa Kaakon Noutajien ryhmään viestiä, että olisiko kenelläkään lokkia tai muuta lintua (paitsi varista myydä), mutta ei ole tullut tarjouksia.

Sitten lähdin etsiskelemään kaupungilta sorsa-dummya, mutta Leirin Mustista&Mirristä ei löytynyt, Myllymäen Musti&Mirri oli kiinni, Erätukussa on aika heikko, suorastaan olematon, metsästyskoiran koulutustarviketarjonta (mutta paljon sukkia ostin itselleni lomaviikon rämpimisiä ajatellen ja 10,- kivan päivärepun ;) ) ja Rahulan Rehukin kiinni. Wild Sportinkin tiesin olevan kiinni. Mutta jos Dummy Dokken's Sorsahuomenna/ylihuomenna/keskiviikkona ehtisin vielä käydä katsomassa. Etsinnässä siis tämän tyyppinen, mitä on esim. www.petenkoiratarvike.comin sivuilla. Mielellään vielä juuri sellainen, jossa tuo pää retkalehtaa kuten kuolleella linnulla. Olisihan tuolla vielä kaikkea muutakin oheis-hifistelytuotteita, kuten sorsan hajua ja sen semmoista, mutta katsotaan ;)



No, tänään tyytyminen oli sitten pelkkiin tavallisiin dummyihin. Mentiin Nean ja koirien kanssa rannalle, missä on myös tiheä kaislikko, ja otettiin vuoroon ensin Sissi. Ekana oli nouto ihan avoimelta vedeltä, sitten kaislikon reunasta, kaislikon takaa ja lopuksi kaislikon keskeltä. Viimeisimpänä kaislikon keskeen niin, ettei kira nähnyt putoamista. Jokaista heittoa säesti kaunisääninen sorsapilli ja vielä kauniimpiääniset vuoroaan odottavat koirat (ollaan varmaan koko Kivisalmen kauhunaapurit). 


Sissillä oli aivan ennennäkemätöntä intoa mennä ja ei hetkeäkään epäröinyt, vaan suorastaan syöksyi noutamaan. Aika epä-Sissimäistä :D Mutta hienoa.

Välissä otettiin Sabi, joka oli myös innokas työskentelemään ja aivan täpinöissään. Hupsut punaturkit! :)
Seuraavalla kierroksella heitettiin dameja niin kauas kuin sai heitettyä ja samalla tavalla kuin edellisellä kierroksellakin. Sissillä hieman käteen palauttaminen ontui, mutta parani viimeisillä noudoilla. Ja ei se nyt aivan nöpönuukaa ole, tiputtaako se sorsan jalkojen juureen vai antaako käteen. Vaikka onhan sorsa hieman eri asia ja saattaahan se alkaa sitä omimaankin.
Lopuksi annettiin myös Riinan leikkiä noutajaa ja yhtä sujuvasti se työskenteli kuin meidän tollukatkin. :) Seuraavaksi Riina noutajien taippareihin? :D Hih.

Lisäksi tänään oli myös agilityn extra-treenit halukkaille ja meitä kurssilaisia oli paikalla kolme. Tehtiin taas keppejä ja puomin pätkää. Mie mokoma olin varannut nameja liian vähän, kun niitä kuluu ainakin puomilla tuhoton määrä :D Mutta kyllä Sissi osasi hienosti pysähtyä oikeaan kohtaan  takatassut puomilla ja etutassut nurmella.

 Kepeissä oli tällä kertaa verkko, jolloinka koirat eivät juurikaan tarvinneet avustusta  vaan suorittivat esteen hyvinkin itsenäisesti. Niinpä keppejäkin lisättiin kahdeksaan ja niin alkoi taas tulla tekemisen meininkiä! Sitten kun itsekin meni hölkäten ja koirakin vauhdilla, niin johan oli HIENOO! :D Putkea sitten mentiin lopuksi ja siinä tehtiin leikkausta. Lopuksi pari ralliputkea. Sitten alkoi jo Sissikin olla sen oloinen, että eiköhän tää päivä ollut pulkassa.

Huomenna uudestaan!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä tähän ajatelmasi ja hajatelmasi