maanantai 28. toukokuuta 2012

Agilityn alkeet: aita ja putki

Tänään se vihdoin sitten alkoi - agilityn alkeiskurssi. Viime viikolla oli tosin jo teoriaa, mutta tänään pääsimme tositoimiin.

Meitä oli kuusi koirakkoa. Juoksujen vuoksi yksi koira puuttui (jännityksellä odotan, että miten pitkälle alkusyksyyn Sissi sais juoksujaan vitkasteltua :D) Tässä lista kurssin koirakoista. Tosi kivan olonen porukka ja näin äkkiseltään sanottuna olemme hyvin samantasoisia ja muutenkin hyvä henki.

Opeteltavat esteet olivat aita ja putki. Jakaannuimme kahteen ryhmään. Samassa ryhmässä meidän kanssa olivat kultainennoutaja ja kääpiöpinseri. Me harjoittelimme ensin aitaa. Alkuun kouluttaja kurssin vetäjä piti pannasta kiinni, kun ohjaaja meni esteen toiselle puolelle nami-alustan kanssa. Kaikki koirat taisivat oivaltaa heti, että este pitää hypätä.
Sitten tehtiinkin jo jättämällä koiraa esteen taakse ja lopuksi niin, että ohjaaja oli esteen ja koiran välissä ja siitä ohjaus esteelle ja palkka namialustalta. Olisikohan tällä kertaa Sissi hypännyt 35 tai 40 cm... Yhden kerran pudotti kun pomppasi liian aikaisin. Ohjausta harjoiteltiin koiran molemmin puolin.

Sitten vaihto putkelle. Ensin putki oli aika lyhkäsenä ja kurssin vetäjä piti koiraa hihnasta kiinni ja itse mentiin kykkimään putken toiseen päähän koiran tasolle, katsottiin koiraa ja kutsuttiin. Hyvinhän se meni kaikilla. Sitten koiraa taas jätettiin paikalleen ja taas ohjaaja kurkkimaan toisesta päästä. Seuraavassa vaiheessa koira jo saatettiin putkeen ja sitten sitä tehtiinkin jo suuremmalla nopeudella.
Sitten koira pääsikin hengähtämään ja uusi kierros täyspitkällä putkella samoin menetelmin, paitsi koirien hoksattua jutun juonen tehtiin jo enemmän suoraan putkeen ohjaamista. Lopuksi putki olikin kaarella.

Tosi hienosti meni kaikilla ja kaikilla oli kivaa! Tähän jää koukkuun.

Kotiläksyksi tuli namialustalle lähettämistä. Ensi viikolla vissiin samat esteet, mutta korkeampaa estettä, kauempaa ohjaamista jne.

P.s. Mitattiin Sissi, kun siitä ei oltu varmoja onko se MEDI vai MAXI. Se on karkeasti mitattuna 43,5 cm eli reilun puoli senttiä yli medin korkeuden eli maxeissa mennään :D MAXI-Sissi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä tähän ajatelmasi ja hajatelmasi